Stresul si anxietatea la pisici: O problema reala

Pisicile, la fel ca oamenii, pot experimenta stres si anxietate. Aceste emotii nu numai ca afecteaza starea de bine a pisicilor, dar pot duce si la comportamente problematice cum ar fi zgarierea mobilierului sau marcarea teritoriului prin urinare. Identificarea si gestionarea stresului la pisici este esentiala pentru a asigura o convietuire armonioasa intre pisici si proprietarii lor.

O miscare brusca a cozii sau urechile aplatizate pot fi semne ale disconfortului. De asemenea, modificari ale comportamentului, cum e evitarea interactiunii cu oamenii sau alte animale, pot indica stres. Este important sa se observe aceste semne si sa se actioneze corespunzator pentru a asigura o viata linistita si fericita pentru companionii nostri felini.

Feliway: solutia pentru calmarea pisicilor

Una dintre cele mai eficiente metode de a calma pisicile este utilizarea unor produse speciale, cum ar fi spray-uri cu feromoni, cum e Feliway. Aceste produse imita feromonii naturali ai pisicilor, transmitand mesaje calmante care ajuta la reducerea comportamentelor induse de stres.

Folosirea Feliway in diferite situatii cum ar fi calatoriile lungi cu masina sau vizitele la veterinar poate reduce semnificativ stresul pisicii. Intr-un mediu necunoscut sau stresant, Feliway poate oferi un sentiment de familiaritate si siguranta, ajutand pisicile sa ramana calme si relaxate. Este important de mentionat ca in timp ce Feliway este un instrument util, o buna intelegere a nevoilor si personalitatii pisicii este esentiala pentru o abordare eficienta a gestionarii stresului.

Puncte CheieDescriere
Cauzele stresului la pisiciSchimbarea mediului, singuratate, conflicte cu alte animale
Simptomele stresuluiComportamente precum ascunderea, zgarierea sau marcarea teritoriala
Solutia FeliwaySpray-uri si difuzoare care calmeaza pisicile si reduc comportamentul stresant

Ce este Feliway?

Feliway este un produs revolutionar in lumea ingrijirii pisicilor, cunoscut pentru capacitatea sa de a calma pisicile stresate sau anxioase. Acest spray contine feromoni sintetici, care imita semnalele calmante naturale ale pisicilor.

Pentru a obtine rezultate optime cu Feliway, este esentiala o intelegere clara a modului in care functioneaza produsul. Feromonii sintetici din Feliway functioneaza prin imitarea semnalelor calmante pe care pisicile le transmit natural. Acesti feromoni ajuta la crearea unui mediu familiar si confortabil pentru pisici, contribuind la diminuarea stresului si anxietatii in situatii noi sau provocatoare.

Încearcă Feliway

Cum functioneaza Feliway

Feliway actioneaza prin imitarea feromonilor faciali ai pisicilor, ceea ce le confera un sentiment de siguranta si confort. Cand pisicile simt acesti feromoni, comportamentul lor stresant, cum ar fi zgarierea sau marcarea teritoriala, tind sa se reduca semnificativ.

cum functioneaza feliway

Tipuri de produse Feliway

Feliway ofera mai multe produse pentru a satisface nevoile diverse ale pisicilor si ale proprietarilor lor. Fiecare produs are o aplicatie unica si este conceput pentru a ajuta in situatii specifice.

Pentru pisicile cu probleme specifice de comportament, cum ar fi marcarea teritoriului sau agresivitatea, este important sa se aleaga varianta de Feliway care se adreseaza cel mai bine acestor probleme. De exemplu, Feliway Classic este ideal pentru situatii generale de stres, in timp ce Feliway Friends este special conceput pentru a reduce tensiunile intre pisicile din aceeasi gospodarie.

Feliway Classic

Feliway Classic este cel mai popular produs din gama. Acesta este ideal pentru a calma pisicile in situatii stresante cum ar fi schimbarile de mediu, vizitele la veterinar sau mutarea intr-o casa noua.

Feliway Friends

Feliway Friends este special conceput pentru a reduce tensiunile si conflictul intre pisici care traiesc impreuna. Acest produs ajuta la crearea unei atmosfere de armonie si intelegere intre mai multe pisici.

Feliway Optimum

Feliway Optimum este o inovatie recenta, oferind un nivel superior de calmare si confort pentru pisici. Acest produs este ideal pentru pisicile cu niveluri ridicate de anxietate sau pentru cele care se confrunta cu schimbari majore in viata lor.

ProdusDescriereUtilizare
Feliway ClassicCalmare generalaSchimbari de mediu, vizite la veterinar
Feliway FriendsReducerea conflictelor intre pisiciMai multe pisici in acelasi spatiu
Feliway OptimumCalmare avansataAnxietate ridicata, schimbari majore

Cum se utilizeaza Feliway

Utilizarea Feliway este simpla si eficienta, avand un impact pozitiv asupra comportamentului pisicii tale. Locatia si modul de aplicare sunt esentiale. Plasarea difuzoarelor Feliway in zonele unde pisica petrece cea mai mare parte a timpului sau in zonele unde s-au manifestat comportamente stresante poate maximiza eficacitatea produsului. De asemenea, este important sa se asigure ca difuzorul nu este blocat de mobilier sau alte obiecte pentru a permite distribuirea optima a feromonilor in mediul inconjurator. Iata cateva sfaturi pentru utilizarea corecta a produselor Feliway:

Spray Feliway

 1. Zone de Aplicare: Ideal pentru a fi aplicat pe zonele in care pisica ta isi manifesta comportamentul stresant.
 2. Frecventa Utilizarii: Se recomanda pulverizarea o data pe zi sau conform instructiunilor de pe ambalaj.
 3. Sfaturi de Utilizare: Pulverizeaza produsul pe mobilier, pereti sau in transportorul pisicii cu 15 minute inainte de a lasa pisica in zona respectiva.

Difuzor Feliway

 1. Pozitionare: Plaseaza difuzorul in camera unde pisica isi petrece cea mai mare parte a timpului.
 2. Durata de Functionare: Un difuzor acopera pana la 70 mp si dureaza aproximativ 4 saptamani.
 3. Sfaturi de Utilizare: Asigura-te ca difuzorul nu este blocat de mobilier sau alte obiecte pentru o distributie eficienta a feromonilor.
ProdusInstructiuni de UtilizareSfaturi Practice
Spray FeliwayPulverizeaza in zone specificeEvita contactul direct cu pisica
Difuzor FeliwayPlaseaza in camera principalaNu bloca accesul la difuzor
Încearcă Feliway

Pareri despre Feliway

Recenziile si testimonialele utilizatorilor sunt esentiale pentru a intelege eficacitatea reala a produsului Feliway. Multe dintre aceste recenzii reflecta experiente pozitive, subliniind impactul semnificativ asupra comportamentului pisicilor.

Testimoniale pozitive

 • Multi utilizatori au raportat o reducere semnificativa a comportamentului anxios la pisicile lor dupa utilizarea Feliway.
 • Proprietarii de pisici care traiesc in medii stresante au remarcat o imbunatatire notabila in comportamentul acestora.

Experiente variate

 • In unele cazuri, proprietarii de pisici nu au observat schimbari majore, sugerand ca efectul poate varia in functie de pisica.
 • Este important de mentionat ca Feliway este un ajutor complementar si nu un substitut pentru alte forme de ingrijire si atentie.
Tipul RecenzieiExperiente Raportate
PozitiveReducerea anxietatii si stresului
VariateEfecte diferite in functie de pisica

Concluzie

Feliway reprezinta o solutie eficienta si non-invaziva pentru gestionarea stresului si anxietatii la pisici. Cu o gama variata de produse adaptate nevoilor specifice ale fiecarei pisici, Feliway ofera o metoda sigura si simpla de a imbunatati calitatea vietii pisicilor si a proprietarilor lor.

Este important sa se tina cont de specificul fiecarei situatii si de personalitatea unica a pisicii in alegerea si utilizarea produselor Feliway.

Avantajele Feliway

 • Reduce stresul si anxietatea: Ajuta pisicile sa se simta mai confortabil in diferite situatii stresante.
 • Usor de utilizat: Disponibil sub forma de spray si difuzor, usor de aplicat in orice mediu casnic.
 • Testat stiintific: Eficacitatea produsului a fost dovedita in studii clinice si recenzii ale utilizatorilor.

Incurajez cititorii sa exploreze gama de produse Feliway pentru a oferi pisicilor lor un mediu mai calm si mai placut. Experimentati beneficiile acestui produs inovator si vedeti diferenta pe care o poate face in comportamentul pisicii voastre.


Referinte si resurse suplimentare

Studii clinice despre Feliway

Improving the feline veterinary consultation: the usefulness of Feliway spray in reducing cats’ stress

Ghiduri despre gestionarea stresului la pisici

Stresul și anxietatea la pisici. Cauze, simptome și tratamente

Cum sa reduceti stresul si anxietatea la pisici

Pareri ale utilizatorilor despre produsele Feliway

Feliway Classic

Feliway Friends