Nevoile nutritionale ale pisicii se schimba odata cu inaintarea in varsta, iar Whiskas a incercat sa acopere aceste intervale de varsta cu o oferta destul de bogata de produse. Daca exista diferente notabile intre ele vom vedea mai jos.

Whiskas pentru pisici adulte

Categorii de hrana

  • Whiskas Sterile Pui
  • Whiskas Ton
  • Whiskas Pui
  • Whiskas Miel
  • Whiskas Vita

Sortimentele de hrana uscata Whiskas au la baza o reteta foarte similara ca si compozitie, continut proteic si de carbohidrati.

Numele fiecarui produs indica tipul de carne utilizat, iar impreuna cu derivatele din carne par a constitui principala sursa de proteina animala.

Detaliile compozitiei nu arata si procentul exact de carne continut, decat specificatia de 4% carne si derivate din carne de pui, miel sau ton in granulele maro. Exceptie face hrana uscata cu vita ce cumuleaza un procent de 29% in plus. Totusi, conform informatiilor de pe etichete, alimentele uscate Whiskas furnizeaza un total de 30%, respectiv 32% proteine, ceea ce ar putea indica ca restul de proteina e de origine vegetala deoarece la lista sunt adaugate derivate de origine vegetala si extracte de proteine vegetale.

Spre exemplu, Whiskas Sterile cu Pui se doreste a fi un produs care sa acopere nevoile nutritionale ale pisicilor sterilizate si castrate, printr-o reteta cu un continut redus de grasime si unul ridicat de proteine. Insa, dupa o scurta recenzie asupra ingredientelor comparativ cu Whiskas Pui, singura diferenta in compozitie o face prezenta suplimentara a altor proteine vegetale din sfecla si din grau.

Pisicile nu necesita proteine vegetale decat in cantitati reduse, deoarece acestea au o valoare nutritionala scazuta si pot cauza alergii.

O hrana completa pentru o pisica ar trebui sa fie mult mai bogata in proteina animala (sursa de aminoacizi esentiali, vitamine si minerale), iar lipsa sau carentele acestei proteine pot cauza pierderi in greutate, atrofierea muschilor, predispozitie la infectii, digestie precara si probleme ale sistemului imunitar.

Prezenta cerealelor si a legumelor duce inevitabil la cresterea continutului caloric al hranei, iar alimentele uscate de la Whiskas nu fac exceptie de la aceasta regula. Un consum zilnic ideal de carbohidrati pentru o pisica nu va depasi 10% din mancare.

Hrana uscata colorata, cum este si in acest caz, poate indica faptul ca pentru a obtine acele culori s-au folosit diferiti coloranti artificiali, desi descrierea si imaginile sugereaza ca s-ar fi obtinut prin adaugarea de morcovi si mazare. Aceste legume se regasesc in fiecare sortiment in cantitati infime.

Alimentele colorate sunt mai degraba tactici de marketing menite sa atraga oamenii, iar ele nu influenteaza cu nimic pisicile intrucat acestea percep altfel culorile decat oamenii.

Produsele mai contin aditivi sub forma de vitamine, taurina (aminoacid esential) si acid linoleic Omega 6 vitali pentru sanatatea pielii si a blanii.

Whiskas pentru pisici junior

Whiskas Junior Pui

Recenzia ingredientelor acestui produs care e destinat puilor de pisica cu varsta de pana la 12 luni ( precum si pisicilor gestante sau lactante ) nu aduce mari noutati in materie de continut. Boabe din nou colorate, cu 4% carne de pui, multe cereale, uleiuri si grasimi, extract de proteine vegetale si adaos de pudra de lapte degresat si lapte degresat.

Whiskas a beneficiat mult timp de statutul unei optiuni premium, fiind un jucator foarte vechi pe piata nutritiei pentru animale de companie.

In Romania este un brand cu vechime, prezent pe toate rafturile, si conform statisticilor se vinde foarte bine si in prezent (piata de profil e dominata de producatorii Mars si Nestle Purina Petcare cu o cota cumulata de 60%).

Produsul nu este unul ideal, dar cred ca se incadreaza la categoria cumparatorilor care nu dau o foarte mare importanta etichetei si se bazeaza pe feedback-ul primit de la pisica (in general acestea apreciaza gustul Whiskas) si celor care dispun de un buget limitat dar doresc sa achizitioneze o hrana aromata si accesibila, care sa ofere nutritie si sa contina si carne. Comparativ cu alte produse la preturi similare, dar care sunt incarcate in proportie mare cu amidon si proteine vegetale, Whiskas se diferentiaza printr-un aport de carne si derivate de carne (chiar daca e unul redus). Cel mai bun pret il gasiti de obicei in acest magazin online.