Slogan: Mancare adecvata pentru animale de companie

Lily’s Kitchen Limited este un producator britanic de hrana pentru animale de companie. Inregistrat in 2007, desi are sediul in UK, cu UE se lucreaza din Irlanda. Aceasta locatie are avantajul de a fi un paradis fiscal si e posibil ca pe aceasta baza sa fi fost aleasa.

In aprilie 2020 a fost achizitionat de catre divizia Nestlé Purina Petcare!

Vom discuta in prezentare si acest detaliu. Mai intai sa vedem care e diferenta dintre ce sustin si realitate.

Ce zice reclama

(Aceste informatii le veti gasi partial si la descrierile produselor, in functie de cat interes si-a dat magazinul sa le completeze.)

Ideea care a dus la aparitia acestui brand a pornit din dorinta Henriettei de a-si hrani pisica, pe nume Lily, cu mancare cat mai sanatoasa din ingrediente naturale.

Cu totii ne dorim asta, iar cand catelusa Lily s-a imbolnavit Henrietta a inceput sa ii gateasca personal pentru a o insanatosi. Gandindu-se ca nu toate animalutele au noroc cu o proprietara ca ea, a decis sa colaboreze cu cativa veterinari si nutritionisti pentru a crea niste retete sanatoase.

Lily’s Kitchen si-a propus sa schimbe modul in care mananca animalele de companie, de la o dieta formata din ingrediente greu de identificat la una plina de bunataturi naturale.

Pe langa animalutele se mai gandesc si la planeta, ambalajele lor fiind eco si reciclabile iar ingredientele utilizate organice.

Hrana e testata in mai multe laboratoare acreditate pentru siguranta alimentara si valori nutritionale, iar ulterior aprobata de o echipa de nutritionisti si veterinari. Lily’s Kitchen nu practica testarea pe animale, considerand-o o cruzime. Pasul final e ca mancarea sa fie testata pentru gust pe mai multe animalute in studii clinice, pentru a vedea daca le place.

Hrana in conceptul Lily’s Kitchen

Ingrediente proaspete

Deoarece proteinele sunt esentiale pentru dezvoltarea sanatoasa a sistemului muscular, carnea folosita este proaspata sau proaspat preparata, usor digerabila. Fara faina de carne, faina de oase sau carne procesata. Contine maruntaie de animale, fiind o sursa bogata de vitamine, minerale si aminoacizi (cum e taurina), vitale pentru pisici. Cu legume, pentru o varietate mai mare, gatite la aburi.

Fructele, legumele si condimentele utilizate sunt de calitate ridicata. Lily’s Kitchen foloseste o serie de plante si ierburi ce contribuie la sanatatea animalului, cum sunt macesele si radacina de brusture.

Ingrediente naturale

Exceptand vitaminele si mineralele, toate ingredientele sunt naturale. Din acest motiv Lily’s Kitchen prefera sa nu afiseze pe ambalaje faptul ca mancarea ar fi 100% naturala.

Nutritional complet

Retetele Lily’s Kitchen sunt adaptate pentru fiecare etapa de viata a animalutului. Se lucreaza impreuna cu veterinari si nutritionisti pentru crearea unor retete complete si echilibrate continand numai ingrediente naturale, vitamine si minerale chelate.

La ce se refera cand zic de carnea folosita ca este proaspata sau proaspat preparata? Termenul de proaspat preferat e folosit de Lily’s Kitchen pentru amestecurile de carne proaspata cu carne congelata, in functie de reteta. Unele carnuri nu sunt disponibile pe tot parcursul anului, astfel ca sunt obligati sa foloseasca si carne congelata in perioadele lipsa. In acelasi timp recunosc ca unele surse din care achizitioneaza carne nu pot fi controlate, inclusiv sursele organice de la fermieri locali.

Ce zice Sofi

Am vazut pentru prima oara online aceste conserve si am fost pe loc atras de ambalajul desenat jucaus, aveau un ton copilaresc, si nu profesional cum au restul producatorilor.

Produsele lor nu contin cereale, in schimb boabele lor contin alte surse de proteine vegetale, cum e mazarea si cartoful. Aceste plante ridica procentul afisat de proteine al produsului, desi nu sunt proteine animale.

lily-kitten

Spre exemplu, produsul Chicken & White Fish Kitten Dry Food contine 75% pui si peste, restul de 25% fiind constituit din cartofi, oua, prebiotice (oligozaharide MOS si fructooligozaharide FOS) , morcovi, merisoare si alte ciudatenii. Insa intuiesc ca acestea ocupa un loc prea mic pe langa cartofi.

Astfel ca aceasta hrana uscata se poate lauda cu 31% proteine, continand insa si 401 kcal / 100g, deci o hrana extrem de calorica! Daca ne uitam insa la hrana umeda de la Lily’s Kitchen vom vedea ca acolo caloriile se situeaza in jurul a 100 kcal / 100g, dar lipsesc si cartofii din reteta.

Acestea sunt doar cateva din metodele folosite de producatori pentru a reduce costurile fara a alarma clientii. Calitatea sugerata e exceptionala, dar…

O alta potentiala problema e calitatea vitaminelor si mineralelor sintentice folosite, biodisponibilitatea si rata lor de absorbtie.

Nestle Purina Petcare

Printr-un comunicat de presa, divizia pentru animale de companie a Nestle a anuntat pe 1 aprilie 2020 ca a achizitionat brand-ul Lily’s Kitchen. In mod evident, clientii au fost contrariati de aceasta vanzare a unei companii ce si-a construit imaginea prin dragostea pe care o avea Henrietta Morrison pentru catelusa ei Lily, tocmai opusul a ceea ce reprezinta Nestle.

Henrietta Morrison

Despre Purina vom discuta intr-o analiza separata, acesta fiind brand-ul principal al Nestle Purina Petcare.

Nestle detine in 150 de tari peste 2000 de branduri, fiind implicati in destul de multe scandaluri pentru ca folosesc mana de lucru din tari subdezvoltate mai mult sau mai putin legala. Nu vreau sa intru aici intr-un proces de demonizare a companiei, dar e bine de stiut cine trage sforile in caz ca se vor observa schimbari in calitatea mancarii.

Din pacate pentru Lily’s Kitchen problemele lor cu controlul calitatii au aparut dinainte sa fie achizitionati, deci nu au nici macar aceasta scuza. Undeva in procesul de productie s-au facut compromisuri iar pisicile noastre sufera, mai multe despre asta dedesubt.

Imi hranesc pisica cu Lily’s Kitchen?

Deocamdata NU.

Iar nemultumirile mele nu se leaga de fructe si legume, ci de multitudinea de recenzii negative pe care le-am citit despre unele loturi.

La primul meu contact cu conservele lor, cand le-am vazut online si m-am interesat despre calitate, am vazut multi clienti nemultumiti aratand poze cu conserve proaspat desfacute a caror continut era plin de mucegai. Acestia erau clienti vechi, loturile precedente de hrana nefiind cu probleme.

Insa la ora la care scriu acest articol vad din nou multi clienti nemultumiti de faptul ca au gasit bucati ascutite de oase in carne, cei de la Lily’s Kitchen motivand ca asa e normal si au pus oasele cu intentie pentru ca pisicile au nevoie si de asa ceva. Mai jos se poate vedea o astfel de recenzie si bucatile de os asezate langa liniar.

Multi clienti care isi hraneau pisicile si cateii cu Lily’s Kitchen de ani de zile au suferit un soc prin schimbarea drastica a calitatii conservelor in unele loturi.

Mananca pisica Lily’s Kitchen?

Daca iei din supermarket un salam de porc cu 20% carne s-ar putea sa-l mananci cu placere daca nu citesti eticheta, gustul fiind potentat cu suficient de multi aditivi. La fel sunt si pisicile, unele nestiind sa se abtina nici daca simt ca mancarea e problematica, dezvoltand ulterior voma sau diaree in cele mai usoare cazuri. Totusi,

Lily’s Kitchen este un brand premium, situat in partea de sus a listei cand il comparam cu Whiskas si alte branduri de pe raftul supermarketului. Insa nu il pot recomanda din cauza inconsistentei calitatii loturilor. Daca sunteti ca mine si cumparati volum stiti de ce e neplacut sa nimeresti un lot defect.

Lily’s Kitchen are mai multe parti bune decat rele si imi place pozitia lor asupra hranei umede si uscate, recomandand o dieta preponderent formata din hrana umeda, cu hrana uscata ca gustare intre mesele principale. Multe pisici sufera de probleme urinare si nu am sa inteleg niciodata de ce unii veterinari recomanda in aceste cazuri mancare uscata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *